Економија крипто

Биткоинот падна за 4,14 отсто на 55.929 евра, итриумот за 4,22 отсто на 3.067 евра

Биткоинот поскапе за 4,14 отсто на 55.929,15 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути бајненс.

Биткоинот падна за 4,14 отсто на 55.929 евра, итриумот за 4,22 отсто на 3.067 евра

Биткоинот поскапе за 4,14 отсто на 55.929,15 евра денеска во 15:15 часот на најголемата светска берза за криптовалути бајненс.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 24,23 милијарди евра.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денес е на ниво од 50 во категоријата „неутрални“, што сугерира дека инвеститорите се претпазливи во проценката на понатамошниот раст на биткоинот.

Вредноста на итриумот (ETH) падна за 4,22 отсто на 3.067,17 евра, а вредноста на бајненс коинот Binance Coin (BNB) за 4,06 отсто на 517,03 евра, пренесува Танјуг.

Денеска, крипто валутата солана (СОЛ) падна за 4,74 отсто на 133,09 евра, а аваланш (АВАКС) за 4,65 отсто на 25,14 евра.

Денеска најмногу се тргува со биткоин, итриум и солана.

Криптовалутите BNX, BETA и OMNI моментално бележат најголем раст денес.

To top