закон

Пронајдени се 97 резултати на тема „закон“
Регион

Албанскиот парламент со 94 гласови го изгласа законот за отворање на сите досиеја на тајната служба Сигурими

Албанскиот парламент, по долга и жолчна расправа, пред полноќ, со 94 гласови го изгласа законот за досиеја на државна безбедност. Воздржани...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Активната блокада е ефективна, откако СДСМ не го поддржа законот за АРМ предлог на ВМРО-ДПМНЕ, не можеа да донесат ниту дневен ред

Активната блокада е ефективна, откако СДСМ не го поддржа законот за АРМ предлог на ВМРО-ДПМНЕ, не можеа да донесат ниту дневен ред, велат...
Вести

Јаневска: Законот за наставници и стручни соработници е лош бидејќи има неколку членови кои се дискриминаторски и се овозможува политизација и партизација

Овој закон за наставници и стручни соработници е лош бидејќи има неколку членови кои ние сметаме дека се дискриминаторски каде се овозможува...