рек битола

Пронајдени се 70 резултати на тема „рек битола“
Вести

Мицкоски: Со увезениот јаглен ќе се направи штета на блоковите на РЕК Битола кои се димензионирани за друг јаглен, но и патиштата до Битола од камионите кои ќе го превезуваат

Јас тоа го алармирав уште пред неколку месеци дека Македонија ќе се соочи со сериозна енергетска криза. Тоа кај нас го чувствуваат компаниите...
Вести

Милевски: Менде Синдикалецот се уште молчи за бројните афери, ЈО да постапи по допрен глас и да ги истражи криминалите во РЕК Битола

Tаканаречен синдикален лидер, нема ниту збор за бројните афери поврзани со РЕК Битола, ниту збор за уништувањето на компанијата и за...
Вести

Мицкоски: Јас бев првиот што пред три години зборуваше за компаниите блиски до семејството на власт, Заеви кои пустошат во РЕК Битола

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, денеска на отворањето на семинарот во организација на ВМРО-ДПМНЕ и Фондацијата Конрад...
Вести

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ: За десет дена откако е поправен главниот багер во РЕК Битола, пак има дефект

РЕК Битола се распаѓа, а Ковачевски на туризам во Србија, ова го објавуваат Комисијата за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук. -Хавариите...
Вести

Милевски: РЕК работи со половина блок! Имаме дефекти и намалено производство, која фирма го правеше капиталниот ремонт и дали истата повторно ќе прави ремонт?

РЕК БИТОЛА повторно работи со половина БЛОК, да повториме половина БЛОК, не половина капацитет. Исклучени се БЛОК 2 и БЛОК 3!!! БЛОК 1 работи...
Вести

Комисија за енергетика на ВМРО-ДПМНЕ: Колку надлежните од СДСМ мислат на заштитата на животната средина и аерозагадувањето чија причина е РЕК Битола?

Колку надлежните од СДСМ мислат на заштитата на животната средина и аерозагадувањето чија причина е РЕК Битола РЕК Битола од една од...
Вести

Милошоски: Заради штетните договори во РЕК цената на произведен киловат час електрична енергија се зголемува за 20%

Директорот на ЕЛЕМ Васко Ковачевски продолжува со тендерите и со договорите кои што значат дополнителна штета на Буџетот на државата....
Вести

Милошоски: Дали СДСМ намерно не реализираат набавка за купување на механизација за РЕК, за да може да склучуваат милионски договори во четири очи?!

Денес би сакал со оваа прес конференција да го предизвикам вашето внимание на коруптивните набавки и договори кои што случуваат во...
Вести

Комисии на ВМРО-ДПМНЕ: 4 години не е решен проблемот со помошната механизација во РЕК Битола, а се трошат пари за помошна механизација од приватни фирми блиски до СДСМ

„Како се ангажира помошна механизација-автодигалки во РЕК Битола? Поминаа четири години откако сегашното раководство на СДСМ ја поништи...
Вести

Комисии на ВМРО-ДПМНЕ: Се подготвува ли страшно сценарио за комплетно исклучување на РЕК Битола од електроенергетскиот систем?!

Дали неспособната власт на СДСМ подготвува страшно сценарио за комплетно исклучување на РЕК Битола од мрежата на електроенергетскиот...