неработен ден

Пронајдени се 158 резултати на тема „неработен ден“
Вести

Ралповски: Власта во немоќ да ги подобри работнички права донесе дискриминирачки и неуставен закон за недела неработен ден

Законот за недела неработен ден не само што е дискриминирачки туку е неуставен. Генератор на проблемот е оној што сака гол популизам,...
Вести

Од 1 јануари недела неработен ден, 50 отсто повисока дневница за работа во суштинските, 100 отсто во несуштинските дејности

Од 1 јануари наредната година треба да почне да се применуваат измените на Законот за работни односи кои ја дефинираат недела како неработен...