парламентарни и претседателски избори 2024 Мицкоски: Разликата по вчерашниот изборен ден е цунамито кое се крева, народот се излеа и тој бран на промени ќе ја порази оваа власт
парламентарни и претседателски избори 2024 Ковачки: Силјановска Давкова го прегази Пендаровски со дупло поголема разлика, истото ќе се случи и на 8 мај со зголемена разлика
ТВ Клан Јанушев: Очекувам уште поголема излезност во вториот круг и победа на ВМРО-ДПМНЕ, народот го казни СДС за криминалот и стратешките грешки
претседателски избори 2024 Течат роковите за приговори до ДИК, нема прегласување на трите избирачки места во Куманово, ќе бидат разрешени избирачките одбори
Струга Сајкоски: На 8-ми мај да излеземе сите масовно и да ја донесеме големата победа на ВМРО-ДПМНЕ за нашата Македонија
ВМРО-ДПМНЕ Ковачки: Народот на 8-ми мај ќе излезе уште помасовно, а ние подаваме рака на секој кој сака да стави крај на владеењето на ДУИ и нивните измеќари СДС
Избори Илир Мета: Воодушевен сум од вчерашниот изборен резултат на ВМРО-ДПМНЕ, победата на Силјановска Давкова ќе биде уште поголема на 8-ми мај
парламентарни и претседателски избори 2024 Мицкоски: Постојниот простор на СВР Охрид ќе се стави во функција на градот, надземно ‘ќе биде убав парк, а подземно катна гаража
парламентарни и претседателски избори 2024 Каракутовски им се заблагодари на малешевци за вчерашната голема победа и ги повика масовно да излезат на гласање на 8-ми мај
парламентарни и претседателски избори 2024 Николоски: Како носител на ИЕ4 за мене најдрага е победата на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица, во следните две недели ќе продолжиме да работиме уште поинтензивно за уште поголема победа
Би-Би-Си на српски Избори во Македонија: Оствари ли опозицијата недостижна предност пред вториот круг гласање
Вчера се случи почетокот на крајот на власта на СДС и ДУИ Муцунски: Силјановска со двојна предност пред Пендаровски, победи во општини 60 наспрема 2- волјата на народот за промена на власта е јасна
Македонија „СИЛЈАНОВСКА–ДАВКОВА СО ДВОЈНА ПРЕДНОСТ ВО ПРВИОТ КРУГ“: Ова осамна на насловната страница на австралиско македонскиот весник ова утро! (ФОТО)
Македонија Белгиски медиуми: Северна Македонија оди во втор круг гласање од кој и зависи европската иднина
Убедливо водство на Силјановска - Давкова КАРТАТА ОБОЕНА ВО ЖОЛТО: Силјановска Давкова победи во 60 општини, Пендаровски во три, Османи во 15, Таравари и Димитриевски во по една
Македонија Димитриевски победи во Куманово, Таравари со тесна победа во Гостивар, а Јакимовски загуби во Карпош!
на 100 отсто обработени гласови Над 182.000 гласови предност за Силјановска Давкова во однос на Пендаровски по првичните резултати на ДИК