парламентарни и претседателски избори 2024 Ковачки: Силјановска Давкова го прегази Пендаровски со дупло поголема разлика, истото ќе се случи и на 8 мај со зголемена разлика
ТВ Клан Јанушев: Очекувам уште поголема излезност во вториот круг и победа на ВМРО-ДПМНЕ, народот го казни СДС за криминалот и стратешките грешки
претседателски избори 2024 Течат роковите за приговори до ДИК, нема прегласување на трите избирачки места во Куманово, ќе бидат разрешени избирачките одбори
Струга Сајкоски: На 8-ми мај да излеземе сите масовно и да ја донесеме големата победа на ВМРО-ДПМНЕ за нашата Македонија
ВМРО-ДПМНЕ Ковачки: Народот на 8-ми мај ќе излезе уште помасовно, а ние подаваме рака на секој кој сака да стави крај на владеењето на ДУИ и нивните измеќари СДС
Избори Илир Мета: Воодушевен сум од вчерашниот изборен резултат на ВМРО-ДПМНЕ, победата на Силјановска Давкова ќе биде уште поголема на 8-ми мај
парламентарни и претседателски избори 2024 Мицкоски: Постојниот простор на СВР Охрид ќе се стави во функција на градот, надземно ‘ќе биде убав парк, а подземно катна гаража
парламентарни и претседателски избори 2024 Каракутовски им се заблагодари на малешевци за вчерашната голема победа и ги повика масовно да излезат на гласање на 8-ми мај
парламентарни и претседателски избори 2024 Николоски: Како носител на ИЕ4 за мене најдрага е победата на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица, во следните две недели ќе продолжиме да работиме уште поинтензивно за уште поголема победа
Би-Би-Си на српски Избори во Македонија: Оствари ли опозицијата недостижна предност пред вториот круг гласање
Вчера се случи почетокот на крајот на власта на СДС и ДУИ Муцунски: Силјановска со двојна предност пред Пендаровски, победи во општини 60 наспрема 2- волјата на народот за промена на власта е јасна
Македонија „СИЛЈАНОВСКА–ДАВКОВА СО ДВОЈНА ПРЕДНОСТ ВО ПРВИОТ КРУГ“: Ова осамна на насловната страница на австралиско македонскиот весник ова утро! (ФОТО)
Македонија Белгиски медиуми: Северна Македонија оди во втор круг гласање од кој и зависи европската иднина
Убедливо водство на Силјановска - Давкова КАРТАТА ОБОЕНА ВО ЖОЛТО: Силјановска Давкова победи во 60 општини, Пендаровски во три, Османи во 15, Таравари и Димитриевски во по една
Македонија Димитриевски победи во Куманово, Таравари со тесна победа во Гостивар, а Јакимовски загуби во Карпош!
на 100 отсто обработени гласови Над 182.000 гласови предност за Силјановска Давкова во однос на Пендаровски по првичните резултати на ДИК
Прв круг претседателски избори Убедлива победа на Силјановска Давкова: Ова се резултатите од над 90% обработени податоци