инфлација

Пронајдени се 170 резултати на тема „инфлација“
Економија

Над 60 отсто од граѓаните сметаат дека државата не е подготвена да се справи со економската криза и инфлацијата

Над 60 отсто од граѓаните сметаат дека државата не е подготвена да се справи со економската криза и инфлацијата, покажува истражувањето...
Регион

Анкета: Половина од Грците не веруваат дека владината субвенција за супермаркет ќе им помогне во справувањето со инфлацијата

Повеќе од половина Грци, односно 53 отсто, сметаат дека новата владина мерка за покривање на 10 проценти од трошоците за супермаркет...
Вести

Стопанството незадоволно од мерките на владата – инфлацијата и цените на енергенсите ризици за бизнис секторот

Дваесет и четири проценти од анкетираните компании сметаат дека се потребни нови мерки за ублажување на последиците од енергетската...
Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија со највисока инфлација во регионот, тоа значи дека граѓаните кај нас најмногу осиромашуваат

Во ноември во Македонија измерена е стапка на инфлација од 19,5%, што е највисока стапка на инфлација во регионот и една од највисоките...