безбедност

Пронајдени се 29 резултати на тема „безбедност“
Вести

Хусеини: Државниот инспекторат не е надлежен, безбедноста на сообраќајот ја контролираат МВР и Министерството за транспорт

Во последната година се извршени четири вонредни инспекциски надзори на граничниот премин „Деве Баир“ каде „Беса транс“ вршела слободен...
Занимливости

СИГУРНО НЕ СТЕ ГО ЗНАЕЛЕ ОВА ДО СЕГА: Стручните лица советуваат – еве со која рака е најбезбедно отворање на возачката врата и зошто!

Отворањето на возачката врата од автомобилот со десната рака треба да стане навика на секој возач. Според стручните лица и познавачите,...
Вести

Мнозинството граѓани сакаат безбедност при плаќање на интернет, 40 отсто не знаат да идентификуваат безбедна страна за плаќање

Граѓаните повеќе сакаат безбедност при плаќање на интернет, отколку брзина на трансакциие при плаќање. Истржување спроведено од Виза,...
Вести

СКСЗМ апелира надлежните институции да преземат мерки и активности за подобрување на безбедносната состојба во земјава

Стопанската комора на северо-западна Македонија (СКСЗМ) преку пишано соопштение искажува, како што велат, длабока загриженост за безбедносната...