Останати спортови

Федерико Брињоне триумфираше во Квитфјел

Федерико Брињоне триумфираше во Квитфјел

Италијанката Федерика Брињоне ја оствари 25 победа во Светскиот куп по денешниот триумф на супервелеслаломот во Квитфјел, Норвешка. Брињоне оствари време од 1:37.30 минути, доволно за да заврши пред Лара Гут Бехрами од Швајцарија и Естер Ледецка од Чешка.

Тоа е нејзина 10-та победа во супервелеслаломот во СК и четврта оваа сезона. Ледецка е прв пат на подиумот по речиси четири години.Вчера во супервелеслаломот во Квитфјел победи Лара Гут Бехрами.

Следните натпревари се во шведскиот Оре на 9 март и 10 март.Во генералниот пласман води Гут Бехрами со 1594 бодови, пред Брињоне со 1268 бодови и Микаела Шифрин со 1209.

To top