Фудбал еуро 2024

Србите и Словенците покажаа какви треба да бидат навивачките дуели (ВИДЕО)

Покрај фудбалот, во фокусот на Европското првенство се и навивачките пресметки, особено на земјите кои доаѓаат од Балканот. По вчерашните националистички испади на Албанците и Хрватите, денеска во Германија има и поинаква слика.

Србите и Словенците покажаа какви треба да бидат навивачките дуели (ВИДЕО)

Покрај фудбалот, во фокусот на Европското првенство се и навивачките пресметки, особено на земјите кои доаѓаат од Балканот. По вчерашните националистички испади на Албанците и Хрватите, денеска во Германија има и поинаква слика.

Денот на Европското првенство почнува со дуелот меѓу Слованија и Србија кој се игра од 15 часот. Во пресрет на натпреварот словенечки и српски навивачи во огромен број заедно навиваа во позитивна атмосфера. Секој си ја бодреше својата репрезентација, но инциденти немаше, напротив, пријателство и почит меѓу двете групи.

To top