Познати

ПРВА ФОТОГРАФИЈА ПО 10 ГОДИНИ – светот се стаписа од изгледот на Шумахер, ова е неговото лице по несреќата на денешен ден 2013 година (ФОТО)

ПРВА ФОТОГРАФИЈА ПО 10 ГОДИНИ – светот се стаписа од изгледот на Шумахер, ова е неговото лице по несреќата на денешен ден 2013 година (ФОТО)

По повод 10 години од несреќата што Михаел Шумахер ја доживеа на француските Алпи, организацијата на германските регионални радиодифузни сервиси АРД одлучи да сними голем документарен филм наречен „Да се ​​биде Михаел Шумахер“.

На тема Шумахер веќе се снимени сериозни документарни филмови во кои зборуваат луѓето кои се најблиски до легендата на Формула 1, членовите на неговото семејство или оние кои можат да го посетат само по несреќата, која се случи на 29 декември 2013 година.

Десет години од повредата на Шумахер, тоа е една од најголемите мистерии досега во светот на спортот. Оттогаш не се појави ниту една негова фотографија, нема информации за неговата здравствена состојба, а медиумите единствено што можат да направат е да шпекулираат и да извлечат заклучоци врз основа на изјавите на неговите блиски пријатели кои имале можност да го видат.

Но, она што ги остави во неверување сите фанови на Шумахер е сликата која се појавува во еден момент од документарецот, каде што Михаел е пред микрофонот.

Навистина, заматен е, но јасно е дека се работи за легенда на Формула 1 и седумкратен светски шампион во „најбрзиот циркус“.

Шумахер не е виден во јавноста цели 10 години, а ова е првиот показател дека тоа би можело да се случи.

Дали сликата е автентична веројатно ќе дознаеме дури кога документарецот ќе ја види светлината на денот.

Најнови вести од Познати

To top