Познати сите очи вперени во неа

КАМИЛА СО ТАЈНА ПОРАКА ВО КОЈА СВЕТОТ ГЛЕДА СО ЧАСОВИ: Ова се однесува директно до принцезата Кејт и принцот Чарлс

Таа исто така додала дека камелиите имаат подлабоко значење, особено имајќи ги предвид неодамнешните здравствени борби на кралот и принцезата од Велс кои се борат со канцерот.

КАМИЛА СО ТАЈНА ПОРАКА ВО КОЈА СВЕТОТ ГЛЕДА СО ЧАСОВИ: Ова се однесува директно до принцезата Кејт и принцот Чарлс

Кралот и кралицата присуствувале на отворањето на салонот за цвеќиња во Челзи и тогаш кралицата направила нешто што сите веднаш добро го протолкувале.

Кралицата Камила ги воодушевила младите на салонот за цвеќиња во Челзи кога им подарила посебен букет цвеќе, а еден експерт за цвеќе открил која е симболиката во сето тоа.

Таа одлучила камелиите да им ги подари на учениците од Основното училиште Суливанко кои придонеле во учествувањето и уредувањето на градината која била инспирирана од Пенелопа Фетерингтон од драмата „Bridgenton“.

„Камелиите традиционални симболизираат восхит, наклонетост и благодарност. Со изборот на камелии, кралицата Камила веројатно сакала да изрази длабока благодарност за креативноста и посветеноста на децата“, изјавила Елисе Харлос, менаџерка.

Таа исто така додала дека камелиите имаат подлабоко значење, особено имајќи ги предвид неодамнешните здравствени борби на кралот и принцезата од Велс кои се борат со канцерот.

„Камелиите можат да симболизираат и отпорност и сила. Овој избор може да одразува порака на солидарност и поддршка на нејзиниот сопруг и снаа во текот на нивната борба за здравјето“, рекла таа, па додала:

„Изборот на камелии бил емотивен начин да се пренесе благодарност, сила и единство во текот на ова тешко време низ кое поминува британското кралско семејство“.

To top