Музика

„Спотифај“ минатата година платил девет милијарди долари за авторски права за стриминг

Спотифај минатата година им платил на уметниците девет милијарди долари хонорар за стриминг, соопшти денеска овој провајдер на аудио стриминг и медиумски услуги.

„Спотифај“ минатата година платил девет милијарди долари за авторски права за стриминг

Во четвртиот годишен извештај на Спотифај забележани се рекордни резултати на полето на овие мултимедијални содржини, во што спаѓа и најголемата годишна исплата воопшто во музичката индустрија.

– Изложивме сè што знаеме за тоа колку се плаќа и колку уметници постигнуваат различни нивоа на успех, рече потпретседателот на Спотифај задолжен за музичка продукција, Чарли Хелман.

Најнови вести од Музика

To top