Живот и Стил „Господ ме однесе до работ на пеколот, смрдеше“

ВИДЕО: Жена открива што видела за време на клиничка смрт, опишува како изгледаат рајот и пеколот

-Тие влегоа да ме реанимираат. Бев над моето тело. Можев да го видам мојот сопруг Дени во аголот на собата. Можев да ги видам како прават компресии на градите, сите медицински сестри наоколу. Ги мирисав најубавите цвеќиња, најубавото нешто што некогаш сум го видел. Потоа слушнав музика. Кога ги отворив очите знаев каде сум. Знаев дека сум во рајот, започна таа.

ВИДЕО: Жена открива што видела за време на клиничка смрт, опишува како изгледаат рајот и пеколот

Во 2019 година Шарлот Холмс отишла на рутински преглед, но била итно хоспитализирана поради висок крвен притисок. Состојбата и се влошила, а во еден момент лекарите ја реанимирале.

-Не можеш да си одиш дома. Мораме веднаш да те хоспитализираме, да ти го намалиме притисокот или ќе добиеш мозочен удар или ќе добиеш срцев удар,  рекол докторот.

Нејзиниот крвен притисок се покачил од 134 на 234, по што срцето застанало и била клинички мртва 11 минути.

Шарлот го сподели своето неверојатно искуство, тврдејќи дека била надвор од своето тело и била сведок на нејзината реанимација.

-Тие влегоа да ме реанимираат. Бев над моето тело. Можев да го видам мојот сопруг Дени во аголот на собата. Можев да ги видам како прават компресии на градите, сите медицински сестри наоколу. Ги мирисав најубавите цвеќиња, најубавото нешто што некогаш сум го видел. Потоа слушнав музика. Кога ги отворив очите знаев каде сум. Знаев дека сум во рајот, започна таа.

-Погледнав наоколу во убавината. Можев да ги видам дрвјата, ја видов тревата. Сè се нишаше во ритамот на музиката. Сè на небото му се поклонуваше на Бога. Не можам да ви кажам како изгледаше рајот, бидејќи е надвор од она што можеме да го замислиме, тоа е милион пати подобро. Нема страв. Чувствувате чиста радост. Кога ангелите ќе ве преземат, нема страв. Одите дома и тоа е чиста радост, објаснува таа.

Како што изјавила, видела починати членови на семејството, никој не изгледал стар или болен и сите биле убави.

-Видов мало дете. Помислив: „Кој е ова?“ Потоа го слушнав татко ми, мојот небесен татко, како ми кажува дека тоа е мое дете. Го изгубив моето бебе во петтиот месец од бременоста, тоа беше момче. Се прашував како е тоа можно. Ми рекоа дека тие продолжуваат да растат во рајот, но таму нема време, тоа е вечноста. Значи, поминаа 48 години и еве го моето дете, нашето дете, го споделува своето искуство жената.

Како што изјавила „Господ ја однел до работ на пеколот“, а таму мирисало на гнилеж и трулеж, имало неподнослица смрдеа и сите врескале.

-Ми рече: „Ти го покажувам ова за да ти кажам дека ако некои од нив не го сменат својот начин, ќе живеат овде. Имаш време да се вратиш и да го споделиш тоа со луѓето“, раскажува Шарлот.

По неколку недели, Шарлот целосно се опоравила и ја споделила својата приказна со многу луѓе.

To top