Живот и Стил Сезона на подароци

ОВИЕ РАБОТИ не е убаво да ги подарувате за Нова Година, еве какво значење имаат

Изборот на подароци за Нова Година знае да биде навистина тешка задача. Подарокот зборува за оној кој го добива, но и за оној кој го купува.

ОВИЕ РАБОТИ не е убаво да ги подарувате за Нова Година, еве какво значење имаат

Овие работи не треба да ги подарувате!

Остри предмети – не дарувајте ножеви, ножици, отворачи за писма, отворачи за стаклени шишиња, зашто претставуваат сечење на односот.

Празни паричници и торби – ако подарувате паричник или торба, ставете малку пари во нив, парите симболизираат благосостојба на оној кој го прима подарокот.

Билки и цвеќе со трње – кактусите и други растенија со трње не се добри подароци, а избегнувајте и рози, зашто означуваат нарушување на односот. Ако добиете роза со трње од партнерот, извадете ги трњето за да си овозможите врска без проблеми.

Бонсаи и слични минијатурни билки – одлучете се за бујни и здрави билки со заоблени листови кои симболизираат просперитет и здрав живот.

Часовници и антиквитети – предметите кои покажуваат време или го симболизираат неговиот тек се лош подарок зашто го претставуваат односот со ограничен век на траење.

To top