Занимливости

ВИДЕО: За што всушност служи металниот дел на обвивката од саламата?

ВИДЕО: За што всушност служи металниот дел на обвивката од саламата?

Ако мислите дека знаете за што служи металниот дел на обвивката од саламата или колбасот, многу веројатно се лажете.

Сега се појави ново видео по кое многумина се изненадени.

Сигурно сте го забележале малиот метален дел кој стои на двата краја од пакувањето. Но, признајте – дали некогаш сте помислиле дека има друга цел освен да го обезбеди тоа црево?

Видео на Инстаграм покажува дека металниот дел всушност се користи за извртување на обвивката, т.е. постепено се отвора додека сувомесниот производ се сече парче по парче.

To top