Занимливости совет

Психолозите сметаат дека оваа година е најтешка во бракот, а еве што советуваат за надминување на кризата

Квалитетот на врските страда главно поради недостаток на време. Најчесто во овој период, мажите не ја гледаат својата сопруга како атрактивен и пожелен партнер.

Психолозите сметаат дека оваа година е најтешка во бракот, а еве што советуваат за надминување на кризата

Според статистичките податоци од 5.000 испитаници во Европа, беше констатирано дека на мажените жени единаесеттата година од брак им е една од најтешките. Во тоа време, многу тежок товар паѓа на грбот на жената. На крајот на краиштата, тие мора да ги едуцираат децата во исто време и да го следат нивниот напредок во училиште, да ја одржуваат куќата и, исто така, да работат.

Квалитетот на врските страда главно поради недостаток на време. Најчесто во овој период, мажите не ја гледаат својата сопруга како атрактивен и пожелен партнер.

Просечното времетраење на бракот во европските земји е околу 11 години. Но, ако ја надминете оваа криза по 15 години брак, задоволството од односот постепено ќе се зголемува во следните 20 години, велат научниците.

Специјалисти во семејните односи се убедени дека во овој тежок период, важно е паровите да научат да се „лек” за сè, е хуморот: „Бидете заедно со радост, мирно реагирајте на кризата со партнерот, намалете ги вашите очекувања, дури и ако вашата врска не е совршена, неопходно е да се фокусираме на позитивните страни на вашиот партнер.“

To top