Занимливости

Не ги фрлајте лушпите од лук, еве како може да ги искористите

Не ги фрлајте лушпите од лук, еве како може да ги искористите

Не треба да ги фрлате излупените лушпи од лук бидејќи можат да бидат корисни и за подготовка на додатоци во исхраната.

Британскиот готвач Алесандро, кој е познат на социјалните мрежи како Spicy Moustache, зеде голема количина лук и кромид во едно видео. Секако, вие не мора да ги користите двете намирници.

Откако ќе ги измие и ќе ги исуши лушпите, ги става на тава за печење и ги пече околу пет минути на 160 степени. Кога ќе станат крцкави, Алесандро ги меле во фин прав, додавајќи сол, бибер, пиперка и чили.

Тој вели дека оваа мешавина од зачини е идеална за помфрит. Исто така, наведува дека со лушпите можете да мешате медитерански билки, копар и слично.

To top