Храна и Пијалаци памучна торта

Рапсодија од вкусови со бело чоколадо, лесна е за правење и јадење веднаш

Ставете го чоколадото да се стопи во пареа.

Рапсодија од вкусови со бело чоколадо, лесна е за правење и јадење веднаш

Ви треба:

3 јајца
120 г бело чоколадо
120 г крем сирење (сирење намаз)

Подготовка:

Ставете го чоколадото да се стопи во пареа.

Одделете ги жолчките и белките и матете ги белките додека не добиете цврста смеса.

Кога чоколадото ќе се растопи, додадете го крем сирењето и жолчките, а потоа полека додадете ги изматените белки.

Истурете ја смесата во калапот и печете на 170 степени 15 минути.

По 15 минути, намалете ја температурата на 150 степени и печете го колачот уште 15 минути.

По 30 минути печење, исклучете ја рерната и оставете го колачот да се пече на моменталната температура уште 15 минути.

Изладете го колачот и наросете го со шеќер во прав.

To top