Скопје

Скопје

Колариќ: Кисела Вода е хендикепирана општина и општина под стечај откако СДСМ одби 9 амандмани на Советот на град Скопје

Советничката од ВМРО-ДПМНЕ во град Скопје Светлана Колариќ денеска поднесе девет амандмани за подобрување на условите во Кисела Вода,...
Скопје

Жугиќ: Опозицијата одби два амандмани на седницата на Совевот на град Скопје и не излезе во пресрет на потребите и барањата на жителите на Аеродром

Советничката во град Скопје од ВМРО-ДПМНЕ Јелена Жугиќ денеска поднесе два амандмани за подобрувањето на мобилноста  и инфраструктурата...
Скопје

Лагите со кои се ветуваше повеќе зеленило во Карпош излегоа на виделина: Во Тафталиџе се сечат куп дрва за да никне зграда (ФОТО)

Социјалните мрежи вријат откако општината Карпош покажа на дело како не знаат да управуваат со општината иако ветуваа живот за сите. Од...
Скопје

Граѓани на Шуто Оризари со реакции по најавата за Ромскиот Бал: Дудуш си организира балови со народни пари, а општината нема елементарни услови за живот

По најавата за Ромскиот Бал во организација на општина Шуто Оризари, граѓани на оваа општина со бурни реакции. Велат, додека градоначалникот...