Состојки:
Пакување посни и солени розен кори
400 мл вода
3 лажици брашно
1 лажица густин
1/4 лажичка сол
100 гр посен маргарин
250гр посен мајонез
5 кисели краставички
2 средно вареи моркови
1 конзерва туна на парче
3 лажици ајвар
Начин на подготовка:
Измешајте брашно, кондензирајте и сол, потоа прелијте со 100 мл ладна вода и измешајте за да нема грутки. Истурете во остатокот од врилената вода и згответе го филот.
Додадете маргарин во топлиот фил и промешајте се.
Кога филот ќе се излади целосно, додадете посен мајонез и матете. Оставете 3 лажици за обложување на тортата.
Остатокот поделете го на 3 дела. Едниот дел ставете во рендани моркови, другиот во туна, а третиот во рендани краставици.
На првата кора ставете намаз со моркови, на втората ставете намаз со туна, на третата премачкајте со краставици и ставете ајвар на четвртиот розен коа.
Повторете по ист редослед но на 8 ставете 3 лажици намаз што го оставивте и посипавме со рендан посен кашкавал. Како декорација ставете маслинки на исчканите коцки розен тора.