Храна и Пијалаци рецепт

Потпечени пиперки со кајмак

Сочно јадење на кое најголемите гурмани нема да можат да одолеат.

Потпечени пиперки со кајмак

Сочно јадење на кое најголемите гурмани нема да можат да одолеат.

Потребни состојки:

6 печени пиперки (црвени или зелени, без семки)
250 г кисела павлака
150 г павлака за готвење
1 јајце
1 лажица масло или путер
сол и црн пипер по вкус
малку магдонос за декорација

Подготовка:

Загрејте ја рерната на 200 степени. Исчистете ги пиперките од семките и наредете ги во плех за печење премачкан со масло.

Одделно соединете ја павлаката, кајмакот и јајцето, потоа додадете малку сол и бибер и добро измешајте.

Прелијте ја подготвената смеса врз пиперките. Печете околу 20 минути во рерна претходно загреана на 200 степени.

На крај, посипете го садот со сечкан магдонос.

To top