Свет Турција и Украина

Зеленски денеска во посета на Турција

Најавено е и дека турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган со својот украински колега ќе разговара за односите меѓу Турција и Украина.

Зеленски денеска во посета на Турција

Украинскиот претседател Володомир Зеленски денеска ќе отпатува во официјална посета на Турција.

За време на посетата детално ќе се разговара за текот на конфликтот меѓу Украина и Русија, најновата ситуација во контактите во врска со продолжувањето на Договорот за коридорот за извоз на жито и потрагата по постојан мир во регионот, соопшти Дирекцијата за комуникации на турскиот претседател.

Најавено е и дека турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган со својот украински колега ќе разговара за односите меѓу Турција и Украина. (МИА)

To top