Свет

Во Русија продолжен притворот за Германец поради внесување на бонбони со канабис

Шобел (38) беше уапсен на 14 февруари по пристигнувањето од Истанбул на аеродромот Пулково во Санкт Петербург. При претрес на неговиот багаж било откриено пакетче гумени бонбони „Финк Грин Голдбеарс“, на чија обвивка имало слика од лист на марихуана.

Во Русија продолжен притворот за Германец поради внесување на бонбони со канабис

Рускиот суд денеска го продолжи до 15 април притворот на Германецот, Патрик Шобел, кој минатиот месец беше уапсен под сомнение дека бил во Русија и носел гумени бонбони со канабис.

Шобел (38) беше уапсен на 14 февруари по пристигнувањето од Истанбул на аеродромот Пулково во Санкт Петербург. При претрес на неговиот багаж било откриено пакетче гумени бонбони „Финк Грин Голдбеарс“, на чија обвивка имало слика од лист на марихуана.

Против Шобел е поведена кривична постапка за шверц на дрога. Максималната казна за таков прекршок е седум години затвор.

To top