Свет овие градови ја пречекаа новата 2024 година

Сиднеј, Канбера и Мелбурн ја дочекаа Новата 2024 година

Новата 2024 година пристигна во источните делови на Австралија, вклучувајќи ги и нејзините најголеми градови Сиднеј, Канбера и Мелбурн.

Сиднеј, Канбера и Мелбурн ја дочекаа Новата 2024 година

Долгоочекуваниот спектакуларен огномет на сиднејскиот Харбор Бриџ (Пристаништен мост) и операта го осветли небото на градот, со овации од голем број луѓе кои беа присутни на прославата.

Граѓаните во Сиднеј почнаа да се собираат од утринските часови со надеж дека ќе најдат добро место за гледање на светлосниот спектакл, а на околните локации за набљудување немаше места уште околу 19 часот по локално време.

Новата 2024 година ја дочекаа и Нов Зеланд, а беше организиран огномет од Sky Tower, највисоката зграда во земјата, во најголемиот град на Нов Зеланд, Окленд. Новата година прва пристигна во островската држава Кирибати во Тихиот Океан.

Најнови вести од Свет

To top