Свет На Пентагон му е забрането да потпишува договори со овие компании

Пентагон објави нова листа на компании кои соработуваат со кинеската армија

Во американските медиуми се наведува дека овие компании, кои Министерството за финансии во следната фаза би можело да ги стави на листата на санкции, би можеле да претрпат губење на угледот и кредибилитетот.

Пентагон објави нова листа на компании кои соработуваат со кинеската армија

Американското Министерство за одбрана го ажурираше списокот на компании за кои тврди дека соработуваат со кинеската армија.

На новата листа објавена на веб-страницата на Пентагон се додадени повеќе од десет компании, вклучувајќи ги производителите на чипови „ИМТЦ“ (YMTC), компанијата за вештачка интелигенција „Мегви“ (Megvii) и технолошката компанија „НетПоса“ (NetPosa).

На листата се компании кои работат во САД и соработувале со кинеската армија. На Пентагон му е забрането да потпишува какви било договори со овие компании.

Во американските медиуми се наведува дека овие компании, кои Министерството за финансии во следната фаза би можело да ги стави на листата на санкции, би можеле да претрпат губење на угледот и кредибилитетот.

To top