Свет Малезија

Норвешкиот крал е хоспитализиран поради инфекција

Во соопштението се наведува дека за 87-годишниот крал Харалд Петти се грижи малезиски и норвешки медицински персонал. 

Норвешкиот крал е хоспитализиран поради инфекција

Норвешкиот крал Харалд Петти е хоспитализиран во Малезија поради инфекција која ја добил додека бил на одмор.

„Неговото височество кралот се разболе за време на неговиот одмор во Малезија и таму беше хоспитализиран поради инфекција“, се вели во соопштението на норвешкото кралско семејство.

Во соопштението се наведува дека за 87-годишниот крал Харалд Петти се грижи малезиски и норвешки медицински персонал.  (МИА)

To top