Свет во знак на протест

Демонстрант со палестинско знаме се самозапали пред израелскиот конзулат во Атланта

Демонстрант со палестинско знаме се самозапали синоќа пред израелскиот конзулат во американскиот град Атланта, соопшти полицијата. Демонстрантот, кој не е идентификуван, е во критична состојба, а повреден е и еден полицаец кој се обидел да интервенира.

Демонстрант со палестинско знаме се самозапали пред израелскиот конзулат во Атланта

Демонстрант со палестинско знаме се самозапали синоќа пред израелскиот конзулат во американскиот град Атланта, соопшти полицијата. Демонстрантот, кој не е идентификуван, е во критична состојба, а повреден е и еден полицаец кој се обидел да интервенира.

Двајцата имаат изгореници и се пренесени во болница.

– Се чини дека тоа е екстремен чин на политички протест – изјави Дарин Ширбаум од полицијата во Атланта, додавајќи дека на местото на инцидентот е пронајдено палестинско знаме.

Демонстрантот пристигнал пред зградата во која се наоѓаат конзулатот и неколку фирми, се полил со бензин и се запалил.

Жалење за инцидентот искажа генералниот конзул на Израел за југоисточниот дел на САД, Анат Султан-Дадон.

– Трагично е да се види дека омразата кон Израел се изразени на толку страшен начин. Светоста на животот е нашата најголема вредност -р ече Султан – Дадон.

To top