Скопје „остварување на една наша заедничка идеја“

Ѓорѓиевски дел од забавата на децата од Пинтија на новиот плоштад ”Независност”

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски го посети неодамна изградениот плоштад во Пинтија “Независност”, каде вчера вечер дечињата од оваа населба имаа забава на отворено.

Ѓорѓиевски дел од забавата на децата од Пинтија на новиот плоштад ”Независност”

Придружувани од своите родители, баби и дедовци, сите си најдоа забава за себе. Дел играа на музика на новиот сквер, дел на новото игралиште. Повозрасните ја искористија убавата вечер за маалски разговор на новите клупи. Инаку, плоштадот “Независност” се изгради на некогашната дива депонија во Пинтија.

Општина Кисела Вода

-Ова е остварување на една наша заедничка идеја, на една визија со која успеавме да создадеме нов простор за одмор и дружење, место на кое ќе создаваме нови, убави спомени. На оваа локација до пред неколку месеци постоеше дива депонија која освен што го нагрдуваше ликот на Пинтија, претставуваше и црна еколошка точка. Денес, истото место кое го носи името “Независност”, е претворено во еден прекрасен сквер, опкружен со зеленило и дрвца, со пешачки патеки и со урбана опрема, со ново детско игралиште, што значи дека буквално секоја генерација ќе може да си најде содржина за себе. Сега, сите наши жители имаат место каде можат да се сретнат, да одморат, да се рекреираат или едноставно да уживаат на отворено-изјави градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

To top