Република поставен камен темелник

Штип ќе добие нов затворен спортски центар со капацитет од 1.000 гледачи

Штип ќе добие нов затворен спортски центар со капацитет од 1.000 гледачи

Општина Штип официјално започна со градба на нов затворен спортски центар „Џексон“ со капацитет од 1 000 гледачи. Проектот е со вредност од 66 милиони денари, а рокот на изведба е осум месеци.

На поставувањето на камен темелникот присуствуваше и премирот Христијан Мицкоски, заедно со градоначалникот Иван Јорданов, министри, пратеници и советници од Штип.

Градоначалникот Јорданов рече дека „Џексон“ е спортски центар под отворено небо во срцето на Штип, којшто во дамнешни времиња имал важна улога во секојдневието на штипјани.

– Изминатата година по неколку консултации како и во комуникација со спортските работници, изработивме проект кој беше основа за да започне ова денес, со што ќе се зголеми развојот и промоцијата на спортот во нашиот град. Со реализација на овој проект, штипјани конечно ќе добијат современа спортска сала со намена за повеќе спортови и настани, изјави Јорданов.

Проектот, појасни Јорданов, предвидува овој простор како култно место да прерасне во затворен спортски центар со капацитет од 1000 гледачи како и опрема и содржини кои што ќе го претворат во модерен објект за сегашните и идни генарации.

To top