Регион конференција

Во јуни Албанија ќе биде домаќин на регионална европска конференција на Интерпол

Албанија е избрана за домаќин на европската регионална конференција на меѓународната организација на криминална полиција, Интерпол, што ќе се одржи во Тирана од 11 до 13 јуни, рече Бала.

Во јуни Албанија ќе биде домаќин на регионална европска конференција на Интерпол

Албанскиот министер за внатрешни работи Таулант Бала информираше дека од 11 до 13 јуни во Албанија ќе се одржи регионална европска конференција на Интерпол.

Тoj додаде дека ова е одлична оценка за државата, нагласувајќи дека ваквите дела покажуваат дека албанската полиција постигнала голем успех во својата работа.

-Албанија е избрана за домаќин на европската регионална конференција на меѓународната организација на криминална полиција, Интерпол, што ќе се одржи во Тирана од 11 до 13 јуни. Тоа е оценка за Албанија во целина, но и за добрите резултати што ги постигна државната полиција, која ја зајакна борбата против организираниот криминал, против неказнивоста, бидејќи тоа е директно поврзано со нова етапа меѓу Албанија и Интерпол, рече Бала.

Меѓу другото посочи дека на конференцијата ќе учествуваат и министрите за внатрешни работи и директорите на државните полиции на европските земји.

To top