Регион живи се, но...

Пронајдени патниците од авионот што се урна кај Крит – извлечени се од морето без свест и пренесени во болница

Двајца патници од малиот авион кој падна во морето кај Крит се пронајдени во бессознание.

Пронајдени патниците од авионот што се урна кај Крит – извлечени се од морето без свест и пренесени во болница

Двајца патници од малиот авион кој падна во морето кај Крит се пронајдени во бессознание.

Веднаш по падот, припадник на крајбрежната стража кој се наоѓал во чамецот ги лоцирал двајцата патници кои нуркачите ги извлекле. Тие со брод на крајбрежната стража биле пренесени до брегот, од каде ќе бидат пренесени во болница.

Како што пренесува „Прототема“, авионот од Копаида тргнал кон Ханија, за да учествува на демонстрациите организирани од Аероклубот Ханија за време на викендот.

Истрагата ја презеде Единствениот координативен центар за пребарување и спасување.

To top