Регион затворска болница

Осомничените за убиството на двегодишната Данка Илиќ испратени на психијатриско вештачење во Белград

Двајцата осомничени, како што тогаш информираа од полицијата, во целост го признале извршувањето на тоа кривично дело.

Осомничените за убиството на двегодишната Данка Илиќ испратени на психијатриско вештачење во Белград

На психијатриско вештачење се испратени во Специјалната затворска болница во Белград осомничените С.Ј. и Д.Д, за убиството на двегодишната Данка Илиќ во Бор, јави Н1.
Двете лица, вработени во Водовод Бор, на возраст од 50 години беа уапсени на 4 април под сомнение дека го убиле двегодишното девојче.

Двајцата осомничени, како што тогаш информираа од полицијата, во целост го признале извршувањето на тоа кривично дело.

Тие беа сослушани на 5 април во Обвинителството во Заечар, кога Д.Д. во целост го признал извршувањето на делото, додека Ј.С. бранеше со молчење. Тогаш на осомничените им беше изречена мерка притвор од еден месец.

Телото на двегодишното девојче до денеска не е пронајдено.

To top