Македонија ДИК

ВМРО-ДПМНЕ со огромна разлика победи на парламентарните избори, СДСМ доживеа болен пораз од народот

Според досега преброените 95,27% од гласовите на избирачите, ВМРО-ДПМНЕ освои 412.419 гласови.

ВМРО-ДПМНЕ со огромна разлика победи на парламентарните избори, СДСМ доживеа болен пораз од народот

ВМРО-ДПМНЕ е апсолутен победник и во Собранието влегува со 59 пратеници.

Огромен пораз доживеа СДСМ на денешните парламентарни избори во Македонија. Резултатите покажаа дека оваа партија ја стигна голема казна од народот.

Според досега преброените 95,27% од гласовите на избирачите, ВМРО-ДПМНЕ освои 412.419 гласови.

СДСМ ја доби поддршката од 146.016 гласачии.

Најнови вести од Македонија

To top