Македонија Време е за промени!

ВМРО-ДПМНЕ: Пендаровски фатен пак како сам се демантира – еднаш вели дека се залага за генерален реизбор на судии и обвинители, а после вели дека бил против

Денес ќе потсетиме на новата епизода од индиската серија „Стево контра Пендаровски“. Тој е најпознат по тоа што сам себе се демантира, велат во партиското соопштение од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Пендаровски фатен пак како сам се демантира – еднаш вели дека се залага за генерален реизбор на судии и обвинители, а после вели дека бил против

Стево Пендаровски во изборната кампања тврдеше дека прва одлука за која ќе се залага е генерален реизбор на судии и обвинители. Но Пендаровски не би бил Пендаровски, ако сам себе не се демантира. Тој оди дури и чекор понатака па ја убедуваше јавноста дека тој бил еден од првите кој се противел на генералниот реизбор на судии и обвинители.

Може Пендаровски заборава што зборувал, јавноста памети.

Вистината е дека со заканите за генерален реизбор на судии и обвинители, Пендаровски и СДС правеа притисок врз правосудството за да може да вршат прогон на политичките неистомисленици.

Пендаровски покажа дека може да си го погази својот збор, па уште и бесрамно да лаже. Но катастрофално е што го погазува достоинството на народот и на државата. Пендаровски го изгуби целосно својот интегритет и кредибилитет. Време е за промени!, стои во соопштението на партијата.

To top