Македонија конвенција

Тошковски: Убеден сум, Македонија ќе ја добие првата жена претседател

Македонија ќе ја добие првата жена претседател! Напиша на Фејсбук техничкиот министер за внатрешни работи Панче Тошковски.

Тошковски: Убеден сум, Македонија ќе ја добие првата жена претседател

Македонија ќе ја добие првата жена претседател! Напиша на Фејсбук техничкиот министер за внатрешни работи Панче Тошковски.

Денеска на Конвенцијата за избор на кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Република Македонија, во својство на делегат гласав за поддршка на проф. д-р Гордана Силјановска Давкова. Убеден сум дека професорката Силјановска ќе биде вистински претседател на државата кој ќе обединува, ќе се залага за владеење на правото како врвна цивилизациска придобивка и цврсто ќе ги брани државните интереси, истакна Тошковски.

To top