Македонија

„Ставот на Пендаровски е како пластелин, под притисок се менува – еднаш велеше дека барањето на Бугарија за промена на Устав е мешање во внатрешни работи, сега е главен поборник“

„Ставот на Пендаровски е како пластелин, под притисок се менува – еднаш велеше дека барањето на Бугарија за промена на Устав е мешање во внатрешни работи, сега е главен поборник“

Ставот на Пендаровски Стево е како пластелин, малку бугарски притисок и одма се смени. Ај што велеше дека „ван памет“ било да се менува Уставот, па уште и тврдеше дека ставот на Бугарија за промена на Уставот е мешање во внатрешните работи на Македонија, ова денеска преку соопштение до јавноста го истакнаа од „ВМРО-ДПМНЕ“.

„Пораките од Софија да се смени Уставот, па да почнат разговорите, според Пендаровски едно време беа преседан од невидени размери. Арно ама пластелин ставот на Пендаровски се смени, за жал на штета на македонските национални и државните интереси. Според неговите лични оценки, Пендаровски дозволи невиден преседан и мешање во внатрешните работи на Македонија. Тој беше избран и зема плата за да ги штити интересите на Македонија и суверенитетот и интегритетот на државата како негови уставни надлежности, ама ги заборави“, стои во нивното соопштение.

Од таму додаваат дека Стево Пендаровски го погази достоинството на Македонија и на граѓаните. Брзо заборави што говореше и го смени ставот за 180 степени. Одеднаш стана главен поборник за промена на Уставот по барање и притисок на Бугарија. Со право народот вели дека немаме држава, со Пендаровски како претседател секој ден ја губиме, време е да ја вратиме.

To top