Македонија соопштение

СДСМ: Во време на ДПМНЕ беа потребни 4 минимални плати за потрошувачка кошница, денеска 2

Во време на ДПМНЕ работниците беа третирани како евтина работна рака и затоа минималната плата беша 8.000 денари а просечната плата беше едвај над 20.000 денари, се вели во партиското соопштение на владејачката СДСМ.

СДСМ: Во време на ДПМНЕ беа потребни 4 минимални плати за потрошувачка кошница, денеска 2

Во време на ДПМНЕ работниците беа третирани како евтина работна рака и затоа минималната плата беша 8.000 денари а просечната плата беше едвај над 20.000 денари, се вели во партиското соопштение на владејачката СДСМ.

СДСМ минималната плата од 8.000 денари ја покачи на 22.500 денари, што значи 3 пати повеќе од времето на ДПМНЕ. Во време на ДПМНЕ беа потребни 4 минимални плати за потрошувачка кошница, денеска 2. Просечната плата СДСМ ја покачи на 40.000 денари што е речиси двојно од времето на ДПМНЕ. Дополнително, СДСМ врати над 2,6 милијарди евра назад кај граѓаните а ДПМНЕ – НУЛА, ниту еден денар. Веселата математика на ДПМНЕ само покажува дека оваа партија се уште е заглавена во тоа време кога наместо за граѓаните и работниците парите се фрлаа за споменици, барок и стиропор, истакнуваат од СДСМ.

To top