Македонија Апел за помош

Потребни сме му на малиот Мартин: Да донираме за неговото лекување

Да се вклучиме во акцијата за Мартин да може да го продолжи своето безгрижно детство како и пред овој неочекуван настан.

Потребни сме му на малиот Мартин: Да донираме за неговото лекување

На Мартин Талевски, роден на 08.11.2019 година, на 4 годишна возраст, му е дијагностициран екстремно редок тип на разорен тумор, Аневризматска Коскена Циста на прв вратен пршлен Ц1.

Потребно е итно да се почне со лекување на истиот. Потребно е да се направат од 3 до 6 интервенции – склерозации на цистата, на интервали од два до три месеци, во болницата Nationwide Children’s Hospital во Columbus Ohio во Соединети Американски Држави. Цената за 3 интервенции е 52.500,00 УСД. Овие интервенции се единствена шанса да се зачува заболениот пршлен на Мартин кој е во опасност од сронување или кршење.

Семејството отпочнува хуманитарна акција за обезбедување на неопходните средства за лекувањето и патувањето на Мартин Талевски во Америка.

Да се вклучиме во акцијата за Мартин да може да го продолжи своето безгрижно детство како и пред овој неочекуван настан.

Сметка за донации:

Христина Талевски
270-700004294818

Hristina Talevski
Blagoj Gjorev 87/2-19 Veles
IBAN Code: MK07270700031093008
HALK Banka AD Skopje
SWIFТ: EXPCMK22

To top