Македонија во Обединетите Арапски Емирати

Пендаровски на Конференција на Обединетите нации за климатски промени – COP28

Предвидено е тој да оствари повеќе билатерални средби за време на учеството на Конференцијата на Обединетите нации за климатските промени – COP28.

Пендаровски на Конференција на Обединетите нации за климатски промени – COP28

Претседателот на државата Стево Пендаровски, кој учествува на дводневната Конференција на Обединетите нации за климатски промени – COP28, што се одржува во Обединетите Арапски Емирати, денеска ќе се обрати на Сегментот на високо ниво за шефовите на држави или влади.

Како што соопштија од кабинетот на Пендаровски, предвидено е тој да оствари повеќе билатерални средби за време на учеството на Конференцијата на Обединетите нации за климатските промени – COP28.

Најнови вести од Македонија

To top