Македонија конвенција

Николоски за Силјановска Давкова: Во 2018-та заедно со ВМРО-ДПМНЕ се бореше против промената на името на Македонија

Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски, се обрати на денешната Конвенција, на која Гордана Силјановска Давковка беше избрана за кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Р. Македонија.

Николоски за Силјановска Давкова: Во 2018-та заедно со ВМРО-ДПМНЕ се бореше против промената на името на Македонија

Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски, се обрати на денешната Конвенција, на која Гордана Силјановска Давковка беше избрана за кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Р. Македонија.

Николоски изјави дека Силјановска Давкова ја познава 22 години и е негова омилена профсорка, која на 8 ми мај ќе стане претседател на Македонија.

-Со Гордана Силјановска Давкова се познаваме 22 години.

Беше моја омилена професорка на Правниот факултет

Во 2004 година заедно со ВМРО-ДПМНЕ се бореше против територијалната поделба на Македонија со која се измени етничкиот состав на Струга, Кичево и Скопје

Во 2018 заедно со ВМРО-ДПМНЕ се бореше против промената на името на Македонија.

На 8ми мај Гордана Силјановска Давкова ќе стане Претседател на Република Македонија, а Христијан Мицкоски ќе биде премиер на Република Македонија! Кажа Николоски.

Најнови вести од Македонија

To top