Македонија Избори 2024

Народот му покажа црвен картон на СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ апсолутен победник на парламентарните избори

Од преброени 91,86% од обработените избирачи, ВМРО-ДПМНЕ има освоено 396.899 гласови.

Народот му покажа црвен картон на СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ апсолутен победник на парламентарните избори

Огромна предност на ВМРО-ДПМНЕ на денешните парламентарни избори.

Од преброени 91,86% од обработените избирачи, ВМРО-ДПМНЕ има освоено 396.899 гласови.

СДСМ освои 138.853  гласови.

ДУИ со „Европскиот фронт“ има освоено 129.530 гласови, а ВЛЕН 101.140 гласови.

Партијата Левица од овој процент гласови освоила 48.367, а ЗНАМ 48.367 гласови.

Најнови вести од Македонија

To top