Македонија последниот неработен ден во мај

НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ ИМ СЕ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНА – уште попладнево се упатуваат кон Грција, долга колона возила на граничниот премин „Богородица“ (ФОТО)

Покрај тоа што има три слободни дена за користење, многу од граѓаните се упатуваат кон Грција уште попладнево по завршување на последниот работен ден.

НА МАКЕДОНЦИТЕ МАЛКУ ИМ СЕ ТРИ НЕРАБОТНИ ДЕНА – уште попладнево се упатуваат кон Грција, долга колона возила на граничниот премин „Богородица“ (ФОТО)

Во земјава од утре следуваат три неработни дена поради празникот на словенските просветители „Св. Кирил и Методиј“.

Покрај тоа што има три слободни дена за користење, многу од граѓаните се упатуваат кон Грција уште попладнево по завршување на последниот работен ден.

Според видео камерите на „Јавното претпријатие за државни патишта“ во овој момент се гледа голема фрекфенција и гужва на граничниот премин „Богородица“ за влез кон Грција.

Утре се очекува уште поголеми гужви, особено од рано наутро, додека слична ќе биде ситуацијата на сите гранични премини низ државава.

Најнови вести од Македонија

To top