Македонија ИЕ 2

Мисајловски: Со реални ветувања и нивна успешна реализација Македонија може да оди напред

Мисајловски: Со реални ветувања и нивна успешна реализација Македонија може да оди напред

250 милиони евра директна помош за општините во Македонија, од кои 22 милиони евра ќе добие Општина Ѓорче Петров за капитални инвестиции предвидува програмата на ВМРО-ДПМНЕ „Платформа 1198“.

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ и носител на листа во втората изборна единица, Владо Мисајловски објави дека во Ѓорче Петров интензивно се работи, се гради и се инвестира во секој дел од општината.

-Пролетната офанзива со градежните активности во Ѓорче Петров продолжува со засилено темпо и започнати се повеќе градежни работи:
– Изградба и реконструкција на 7 улици во Стопански двор;
– Изградба и реконструкција на 7 улици во Кисела Јабука;
– Изградба на нова детска градинка во Стопански двор;
– Изградба на ново игралиште во ООУ “Димитар Поп Георгиев Беровски;
– Изградба на мини фудбалско игралиште со вештачка трева;
– Втора фаза и започнување со последната фаза за целосна реконструкција со фекална и атмосферска канализација на улица Радушка;
-Изградба и реконструкција на нови улици во урбаниот и руралниот дел;
-Реконструкција на училиштата!

Ѓорче Петров се развива како никогаш досега! Честитки за градоначалникот Александар Стојкоски и општинската администрација за реализацијата на капиталните проекти во Ѓорче Петров, објави Мисајловски.

Нагласи дека со реални ветувања и нивна успешна реализација Македонија може да оди напред.

На граѓаните и порача да бидат дел од промените за Македонија да има подобра иднина.

Најнови вести од Македонија

To top