Македонија избори 2024

Мисајловски: Народот излезе да го казни СДСМ и ДУИ, граѓаните се одлучија за промени во Македонија

„Народот овој пат максимално даде поддршка на ВМРО-ДПМНЕ. Народот излезе да го казни СДСМ и ДУИ, но даде поддршка на ВМРО-ДПМНЕ. Ова е сериозна обврска кон нас. Над половина милион луѓе во Македонија дадоа поддршка за Гордана Силјановска Давкова. Мислам дека ова најголемата победа историска која што ја има партијата во позиција на опозиција“, појасни Мисајловски.

Мисајловски: Народот излезе да го казни СДСМ и ДУИ, граѓаните се одлучија за промени во Македонија

-На изборите се случи народ. Граѓаните се одлучија за промени во Македонија. На овие избори победи народот. Еуфоријата се уште се чувствува, но ние како раководство, како партија веднаш почнавме со работа“ истакна Владо Мисајловски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „За или против“ на Алфа телевизија.

„Мора тоа да го направиме, пред нас се очекуваат големи очекувања. Кога имате толкава голема победа, кога народот навистина ви дава многу надеж, тоа се големи очекувања. И ние се што ветивме во предизборието мора да го исполниме до крај“, нагласи тој.

Мисајловски додаде дека граѓаните се одлучија за ВМРО-ДПМНЕ бидејќи ја увидоа разликата по локалните избори.

Најнови вести од Македонија

To top