Македонија Министерот на терен

Тошковски во работна посета на СВР Куманово, ОВР Кратово и ОВР Крива Паланка

На состаноците со раководствата на овие организациски единици беше потенцирано дека безбедносната состојба на целосно подрачје е стабилна, а се разговараше и за тековните активности, движењето на криминалитетот, одржувањето на јавниот ред и мир и предизвиците со кои се соочени од аспект на недостаток на материјално-технички средства и недоволна пополнетост со човечки ресурси.

Тошковски во работна посета на СВР Куманово, ОВР Кратово и ОВР Крива Паланка

Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски денес оствари работни средби со раководствата на Секторот за внатрешни работи Куманово, Одделението за внатрешни работи Кратово и Одделението за внатрешни работи Крива Паланка.

На состаноците со раководствата на овие организациски единици беше потенцирано дека безбедносната состојба на целосно подрачје е стабилна, а се разговараше и за тековните активности, движењето на криминалитетот, одржувањето на јавниот ред и мир и предизвиците со кои се соочени од аспект на недостаток на материјално-технички средства и недоволна пополнетост со човечки ресурси.

„Генерален заклучок е дека што поскоро треба да се направи набавка на возила и друг вид на опрема неопходна за ефикасно постапување на полицијата и да се направат сериозни реформи во делот на систематизацијата на работните места во министерството и полициските службеници да бидат соодветно вреднувани согласно тежината на работните задачи кои ги извршуваат.“, подвлече министерот Тошковски на состаноците.

Најнови вести од Македонија

To top