Македонија фејсбук статус

Мицкоски: Ветуваме дека макотрпно ќе работиме, дека ќе се грижиме, дека Македонија ќе се менува, дека ќе се движи напред, дека ќе ве почитуваме и дека ќе бидеме одговорни

Низ вековите наназад, граѓаните на оваа земја неуморно и макотрпно работеа. Во најтешките времиња секогаш беа со својата татковина, жртвувајќи се себе си.

Мицкоски: Ветуваме дека макотрпно ќе работиме, дека ќе се грижиме, дека Македонија ќе се менува, дека ќе се движи напред, дека ќе ве почитуваме и дека ќе бидеме одговорни

Интегрален текст од Фејсбук статусот на претседателот на владата на Република Македонија, Христијан Мицкоски.

Низ вековите наназад, граѓаните на оваа земја неуморно и макотрпно работеа. Во најтешките времиња секогаш беа со својата татковина, жртвувајќи се себе си.

Од генерација на генерација, работата и пожртвувањето беа светилници на нашиот народ.

Денес е време татковината да возврати.

Време е Македонија да работи и да создава за нашите граѓани!

За секој од вас!

За тебе!

За неколку часа започнуваат првите 100 дена од работењето на оваа Влада.

Ветуваме дека макотрпно ќе работиме, дека ќе се грижиме, дека Македонија ќе се менува, дека ќе се движи напред, дека ќе ве почитуваме и дека ќе бидеме одговорни.

– Ќе ги намалиме даноците;
– Ќе ги зголемиме пензиите на 5000 денари;
– Ќе отпочнеме проект со над 200 милиони евра за општински проекти;
– 1 милијарда евра за македонската економија;
– Нови странски инвестиции за нови вработувања;
– Бесплатни учебници за сите;
– Фронт против корупцијата;
– Борба за раст до 5 проценти на македонската економија;
– Почеток на капитални инфраструктурни проекти и многу други работи.

За тебе!

За Македонија!

Ова ќе биде Влада за народот!

Доаѓа новата генерација!

Да ја направиме горда Македонија!

To top