Македонија Избори

Меџити до Османи: Како ќе го оправдаш бојкотот и примитивното однесување утре пред меѓународните партнери?

Како што рече Меџити, изборниот процес не бил демократски бидејќи институциите се ставиле во служба на ДУИ, но гласачите одолеале на притисоците.

Меџити до Османи: Како ќе го оправдаш бојкотот и примитивното однесување утре пред меѓународните партнери?

„Јавно го прашуваме министерот за надворешни работи Бујар Османи, кој како најголем успех го прогласи претседавањето со ОБСЕ, како ќе го оправда бојкотот и примитивното однесување утре пред меѓународните партнери?“, рече Изет Меџити на прес-конференција.

-Али Ахмети е најголемиот губитник по денешниот изборен процес и ја запечати својата комплетна изолација од сите релевантни политички чинители, потенцираше тој од партиската говорница на ВЛЕН.

Како што рече Меџити, изборниот процес не бил демократски бидејќи институциите се ставиле во служба на ДУИ, но гласачите одолеале на притисоците.

 

Најнови вести од Македонија

To top