Македонија кочо анѓушев

Малта му ја прекина функцијата, поради црната листа на САД, Кочо Анѓушев не е повеќе почесен конзул

Поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев повеќе не е почесен конзул на Малта. Оваа функција на која што беше именуван во 2021 година, му е прекината од страна на Министерството за надворешни работи на Малта веднаш по обелоденувањето на инфрмацијата дека тој е ставен на црната листа на САД, пишува Дојче Веле на македонски јазик.

Малта му ја прекина функцијата, поради црната листа на САД, Кочо Анѓушев не е повеќе почесен конзул

Поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев повеќе не е почесен конзул на Малта. Оваа функција на која што беше именуван во 2021 година, му е прекината од страна на Министерството за надворешни работи на Малта веднаш по обелоденувањето на инфрмацијата дека тој е ставен на црната листа на САД, пишува Дојче Веле на македонски јазик.

Анѓушев беше на чело на конзулатот на Малта во Скопје од октомври 2021 година по одобрение од владата на Малта. „Times of Malta“ пренесува изјава од портпаролот на тамошното Министерство за надворешни работи кој вели дека никогаш не добиле никакви негативни информации за Анѓушев од неговото назначување во 2021 година.

Целата вест на Дојче Веле.

Најнови вести од Македонија

To top