Македонија прес-конференција

Лефков: Пендаровски откако ги потпишаа договорите тврдеше дека само што не сме влегле во ЕУ, за сега да сме подалеку од ЕУ од било кога порано

Откако владата на СДС и Пендаровски ги потпишаа Преспанскиот договор и Договорот за добрососедство со Бугарија, тврдеа дека само што не сме влегле во ЕУ, истакна на денешната прес-конференција Миле Лефков, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и пратеник.

Лефков: Пендаровски откако ги потпишаа договорите тврдеше дека само што не сме влегле во ЕУ, за сега да сме подалеку од ЕУ од било кога порано

-Стево Пендаровски ги убедуваше граѓаните дека тој и владата на СДС ги затвориле сите отворени прашања со соседите, и дека сега никој не не опструира, напротив ни помагале и Грција и Бугарија.

Да го погледнеме видеото.

Пендаровски потенцираше дека нема ниту едно отворен крупно прашање. Неколку години подоцна Македонија е подалеку од ЕУ од кога било порано, а односите со Бугарија се полоши од времето за кое Пендаровски и СДС тврдеа дека биле лоши.

Наместо напредок и отворање на преговорите со ЕУ, имаме нови барања и диктати.

Наместо соработка на рамноправна основа, имаме асиметрични односи, во кои Македонија е страната која само дава, а ништо не добива.

Политиката на веднење кичма на Пендаровски и СДС ја донесе Македонија во понижувачка позиција. Со право народот вели дека немаме држава, време е да ја вратиме, истакна Лефков.

Најнови вести од Македонија

To top