Македонија интервју

Латас: Новата влада ја очекува многу работа, ВМРО-ДПМНЕ тоа ќе го испорача

Мицкоски дојде на влас за да воведе ред, да донесе работа, повисоки плати и стабилност во државата, ова го изјави новинарот Драган Павловиќ Латас во вечерното шоу на Богдан Илиевски.

Латас: Новата влада ја очекува многу работа, ВМРО-ДПМНЕ тоа ќе го испорача

Мицкоски дојде на влас за да воведе ред, да донесе работа, повисоки плати и стабилност во државата, ова го изјави новинарот Драган Павловиќ Латас во вечерното шоу на Богдан Илиевски.

Од оваа влада на Христијан Мицкоски пред се, народот очекува борба против корупцијата, тоа го очекува и меѓународната заедница. Ние со САД сме потпишале договор за стратешка соработка и имаме обврска, а нив најмногу ги интересира борбата против корупцијата, истакна Павловиќ Латас.

Латас во текот на интервјуто даде свое видување за сите кандидати за министри во новата влада, а за двајца од нив рече дека се кадри кои секоја влада во Европа би посакала да ги има.

Погледнете ја целата емисија со Драган Павловиќ Латас:

 

To top